Son Dakika Haberler

Canik’in Romanlar Için Hazirladigi Projeler Avrupa Konseyi Tarafindan Kabul Edildi

Canik’in Romanlar Için Hazirladigi Projeler Avrupa Konseyi Tarafindan Kabul Edildi
Okunma : 3.535 views Yorum Yap

Canik Belediyesi’nin Roman vatandaslar için hazirladigi projeler, Avrupa Konseyi tarafindan kabul edildi.

Samsun’un Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, ilçedeki Roman vatandaslara katkilar sunan yeni projeleri ilçeye kazandirmaya devam ediyor. Canik’teki Roman vatandaslara yönelik Canik Belediyesi tarafindan hazirlanan ‘Canik Sifir Atik Marketi (CANSAM) ile Roman Kadinlar Ekonomilerine Katki Sagliyor’ ve ‘ROMACTED ile Atiklar Sifirlaniyor’ projeleri, Avrupa Konseyi tarafindan kabul edildi. Kabul edilen projeler çerçevesinde ilçede sifir atik ve geri dönüsüm bilincinin yayginlasmasi saglanirken, ilçedeki Roman vatandaslarin ev ekonomilerine katkilar sunulacak.

 

Geri dönüsümden istihdama

 

Canik Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birligi ile Avrupa Konseyi tarafindan Türkiye’de yürütülen ve Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadag, Kuzey Makedonya, Sirbistan, Kosova ve Türkiye’de uygulanan ROMACTED II proje programinda kabul edilen, Roman vatandaslarin topluma kazandirilmasi ve ekonomilerine katkida bulunacak 2 yeni projesiyle hibe almaya hak kazandi. Belediye, Roman vatandaslar için yeni bir istihdam alani olusturacagi ‘ROMACTED Ile Atiklar Sifirlaniyor’ projesiyle atik toplayicisi olarak çalisan Roman vatandaslarin kayit altina alinarak gelir elde etmesini, ‘Canik Sifir Atik Marketi (CANSAM) ile Roman Kadinlar Ekonomilerine Katki Sagliyor’ projesiyle de Roman kadinlarin evlerinde topladigi geri dönüstürülebilir atiklarla kurulacak marketten alisveris yapabilmesini saglayacak.

 

“Sifir atik kültürünün yayginlasmasini saglayacagiz”

 

“Projelerimizle ilçemizdeki Roman kardeslerimizin ev ekonomilerine katkilar saglayacagiz” diyen Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “Ilçemize kazandirdigimiz projelerimizle Roman kardeslerimizin çalisma hayatinda aktif olarak rol alarak gelir elde etmesini saglayacagiz. 2 ayri projemizle kendileri için yeni bir istihdam alani olustururken, ayni zamanda geri dönüstürülebilir atiklari yeniden ekonomiye kazandiracagiz. ROMACTED II proje programi kapsaminda kazandirdigimiz projelerimiz, sifir atik ve geri dönüsümle ilgili diger projelerimizle birlikte ilçemizde sifir atik kültürünün daha da yayginlasmasini saglayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)