Son Dakika Haberler

CHP’li Heptepe’den adaylık sözü: Konak’ta güzel işler yapacağım

CHP’li Heptepe’den adaylık sözü: Konak’ta güzel işler yapacağım
Okunma : 2.589 views Yorum Yap

Emir Sultan Mahallesi Muhtarı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Hüseyin Heptepe, adaylığı ile ilgili konuştu. Heptepe, Konak yerelinde çok fazla sorun biriktiğini dile getirerek; “Meclis üyeliği uygun görülürse, Konak’ta biriken sorunların çözülmesi için elimden gelenin en iyisini yapacağımın sözünü veriyorum” dedi.

Mert DELEN/EGE’YE BAKIŞ – Emir Sultan Mahallesi Muhtarı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Hüseyin Heptepe, aday adaylığı süreci hakkında konuştu. Heptepe, Konak’ın yerelinde birikmiş çok sayıda sorun olduğunu söylerken, bu sorunların çözümü için belediye başkan adaylarının ve meclis üyelerinin itina ile seçilmesi gerektiğini vurguladı. Heptepe, seçilecek yanlış adayların muhalefet partilerin elini güçlendireceğini belirtti. Konak yerelinde birikmiş çok fazla sorun olduğunu ifade eden Heptepe, “Çalışma azmim, gerçekleştirdiğim faaliyetler ve diğer ilçelerle olan ilişkilerim düşünüldüğünde; meclis üyeliği uygun görülürse çok güzel işler yapacağımızın sözünü veriyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

“BİRİKMİŞ ÇOK SORUN VAR”

 

Konak ilçesindeki sorunların çözülebilmesinin, Konak’ta seçilecek başkan adayının dezavantajlı mahallelerdeki sıkıntılara hâkim olmasından geçtiğini belirten Heptepe, “Konak, İzmir’in kalbi. Konak ilçesinde seçilecek başkanın ‘Arka Sıradakiler’i iyi tanıması lazım. Çünkü bizim yerelde birikmiş dağ gibi sorunlarımız var. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere uyuşturucu, istihdam, eğitim gibi konulara dokunabilecek bir belediye başkanı yani bir yol arkadaşı olması gerek. Birikmiş çok sorunumuz var. Daha önceki liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Hanım beni muhtarlığımda ziyarete gelmişti. O dönemde bana Roman temsiliyeti konusunda bir müracaatımın olup olmayacağını sorduğunda ben, hazır olmadığımı söylemiştim. Yaklaşan yerel seçimlerde bunun ne kadar yanlış bir tercih olacağının kanaatine vardım. Çünkü toplumun her geçen gün büyüyen sorunları var. Bir yerde de çözüm mekanizması lazım. Baktığımız zaman bir vekilimiz de yok” ifadelerini kullandı.

“BİLİNMEYEN ADAYLAR SEÇİLİRSE MUHALEFETİN ELİ GÜÇLENİR”

 

Büyükşehir ve Konak’ta seçilecek başkan adayları ve meclis üyelerinde hata yapılırsa, muhalefet partilerinin elini güçlendireceğini ifade eden Heptepe; “İzmir genelinden konuşmak gerekirse, 900 bin seçmenden bahsediyoruz. Özellikle bana diğer ilçelerden çok ciddi transfer teklifleri vardı. Bunların başında Menemen geliyor. Menemen dışında Karaburun, Torbalı, Menderes’ten teklifler vardı. Benim inancım şu: Cumhuriyet Halk Partimiz, eğer kurultaydan çıktıktan sonra üzerine yükü alacak, toplumda ve tabanda karşılığını bulacak meclis üyesi ve belediye başkan aday adaylarını tercih ettiğinde, çok az kan kaybıyla seçime gidecektir. Aksi takdirde, İzmir’i ve ilçelerini bilmeyen başkanlar ve yanlış seçilecek meclis üyesi adayları, diğer siyasi partilerin elini güçlendirir. Bu durum AK Parti başta olmak üzere, İYİ Parti ve HDP’nin işine gelecektir. Bu bağlamda kırgınlıkların, küskünlüklerin bir kenara bırakılıp, tabanda ittifakı olgunlaştıran Tunç Soyer’dir. Soyer tabanda ittifakı buldu. Romanlar, Aleviler gibi toplulukları bir araya getirip doğru bir yol haritası izledi. Bunun da en büyük referansı, cumhurbaşkanlığı seçiminde İzmir’den yüzde 70’lik bir oy çıkması” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)