Son Dakika Haberler

CHP’li Roman Milletvekili Özcan Purçu’dan aday tepkisi: ‘O kadar mı değersiziz biz?’

CHP’li Roman Milletvekili Özcan Purçu’dan aday tepkisi: ‘O kadar mı değersiziz biz?’
Okunma : 7.866 views Yorum Yap

İzmir’de üç dönem Roman yurttaşları mecliste temsil eden Milletvekili Özcan Purçu, 14 Mayıs seçimlerinde İzmir ve Türkiye çapında Roman aday gösterilmemesine Romanların ve Roman STK’larının tepkili olduğunu belirterek, “600 vekilden bir iki tane yazılsa ne olurdu ya? Ne olurdu? O kadar mı değersiziz biz. Değerimiz bu kadar mı?” diye sordu. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, durumu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da aktardığını, Çarşamba günü özel görüşme yapacaklarını ve Roman STK’larının son şeklini vereceği taleplerini ileteceklerini açıkladı.

DEMOKRAT GÜNDEM-EMİN ŞANLI-HABER MERKEZİ-Türkiye genelinde sayıları 4.5 milyonu bulan Roman vatandaşları temsilen CHP’den Özcan Purçu, Adalet ve Kalkıma Partisi’nden ise Cemal Bekle, Roman kökenli milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) temsil ediliyordu.

 

28’inci Dönem Milletvekili seçimlerinde Roman yurttaşları temsilen CHP’de Romanları temsilen milletvekili görevini yapan Özcan Purçu, yeniden aday gösterilmedi. Purçu’nun yerine başka bir Roman kökenli milletvekili adayın da gösterilmemesine tepki gösterdi.

O KADAR MI DEĞERSİZİZ BİZ

Roman kökenli CHP Milletvekili Özcan Purçu, tepkisini, “600 vekilden bir iki tane yazılsa ne olurdu ya? Ne olurdu? O kadar mı değersiziz biz. Değerimiz bu kadar mı? İstanbul ve İzmir’de, Trakya’da bir tane yazabilirdik. Oy almak istiyorsak neden yazmadık? Ben anlamadım.

 

DEVA, Gelecek Partisi, DP’nin oyları belli. Romanların oyları da belli. Bu kadar önemli bir kesimi saf dışı bırakmak, siyasetin dışına itmek anlaşılır gibi değil.. Ne partimi ne genel başkanımı bırakmam. Ben elbette var gücümle çalışacağım. Oyun kurucu bir parti olarak şu an itibariyle oyunu kuran biziz ciddi bir hamle hatası yaptığımızı düşünüyorum” şeklinde ifade etti.

PARTİNİN ROMANLARA BİR AÇIKLAMA BORCU VAR

CHP Milletvekili Özcan Purçu, konuyu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da ilettiğini ve bu hafta Çarşamba günü özel görüşme yapacağını açıklayarak, Roman dernekleri ile birlikte somut taleplerinin yer aldığı yazılı bir talep formu ile görüşmeye gireceklerini söyledi.

RAKİBİN EKMEĞİNE RESMEN YAĞ SÜRDÜK

Roman kökenli Milletvekili Özcan Purçu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türkiye genelinde 4 Roman milletvekili adayı gösterdiğine dikkat çekerek, “Resmen rakibin ekmeğine yağ sürdük şu an. Ben çalışacağım, elimden geleni yapacağım ancak çok büyük bir yanlış yaptık. 4.5 milyon Roman oyu almak için büyük şansımız vardı. Çünkü bu hükümetin politikaları en çok bizi vurdu. Pahalılık, enflasyon, işsizlik Romanları derinden vurdu. Tam bu sorunları yaşayan bir toplumun üzerinde tam etki yaratacak iken böyle olması normal değil. Genel merkez düzeyinde partinin Romanlara bir açıklama borcu olmalı” diye konuştu.

TELEFONLARIM SUSMUYOR

“Beni göstermediler onu anlayışla karşılıyorum. Önemli değil. Ama partimizin bir Roman politikası var. Roman Strateji ve Eylem Planı var. Dolayısıyla bir politika çizdik. PM’den geçmiş bir eylem planı var. Bunu nasıl yapacak parti? On tane aday adayı vardı Türkiye çapında. İzmir’de de Roman kökenli 5 aday adayı vardı, benimle birlikte. Toplam 11 aday adayı vardı. Edirne, İstanbul, İzmir. Bir tanesi bile konmadı o beni çok üzdü açıkçası. Roman politikası bitti diye Romanlar tepkili” diyen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman kökenli milletvekili olmamasına Romanların ve Roman STK’larının da tepkili olduğunu ve telefonlarının susmadığını söyledi.

GENEL BAŞKANIMIZI ARADIM, ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖRÜŞECEĞİZ

Milletvekili Özcan Purçu, Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çarşamba günü gerçekleştirecekleri görüşme ve süreci şu şekilde anlattı: “Telefonlar geliyor her yerden. Telefonlarım susmuyor. Gerçekten öyle. Sayın genel başkanımızı da aradım. ‘Efendim sonuna kadar arkanızdayım. CHP ve sizden Allah razı olsun, size borcumu ödeyemem. 3 dönem vekillik onuruna ulaştım, hiçbir sıkıntı yok. Ama partinin dışında sorumlu olduğum Roman kesimi var. Partiye olan minnetim ayrı. Romanlara sorumluluğum var. Bu politikayı nasıl yürüteceğiz’ dedim.

..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)