Son Dakika Haberler

Kocaeli Roman Aile ve Çocukları Araştırma ve Yardımlaşma Derneği kuruldu

Kocaeli Roman Aile ve Çocukları Araştırma ve Yardımlaşma Derneği kuruldu
Okunma : 2.683 views Yorum Yap

Kocaeli Roman Aile ve Çocukları Araştırma ve Yardımlaşma Derneği kuruldu. Başkanlığını Alişan Pala’nın yaptığı dernek, gençleri madde bağımlığı başta olmak üzere kötü alışkanlıklardan korumak için çalışacak. İzmit Kadıköy Mahallesi’ndeki katlı otoparkta bulunan düğün salonunda yapılan kuruluş etkinliğine; AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, Roman derneklerinin yöneticileri ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı.

PALA: GENÇLER AYAKLARI ÜZERİNDE DURACAK

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Roman Aile ve Çocukları Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alişan Pala, “Üyelerimiz ile birlikte bu derneği kurarken başlıca amacımız, toplumumuzun kanayan yarası işsizlik ve yoksulluğun yarattığı boşluğun verimli bir şekilde yönlendirilmediğinden ne yazık ki gençlerimiz madde batağına saplanmıştır. Kocaeli ve genel çevresinde ekonomik ve sosyal anlamda yoksun kalmış aile ve çocukların sosyal hayata kazandırılmasını hedef alarak derneğimiz çalışmalarını sürdürecektir. Öncelikle eğitimin temelinin ailede başladığını hepimiz biliyoruz, bu anlamda en büyük görev annelerimize ve kadınlarımıza düşmektedir. İşte bu sebeple ilk olarak kadınlarımızın eğitimi ve kendi ayaklarının üzerinde dimdik sapasağlam durmalarını sağlayacağız” dedi.

CEZAEVİNİ DUYUNCA KAPILAR KAPANIYOR’

Başkan Pala, “En büyük hedeflerimiz; gençlerimizin ve çocuklarımızın sportif faaliyetler eğitim stantları, yeteneklerine göre müzik, resim, tiyatro ve benzeri etkinliklere yönlendirmek, gençlerimizi meslek edindirme kurslarına yönlendirerek altın bileziklerini yani mesleklerini kazandırıp iş istihdamı oluşturmaktır. Çünkü çocuklar bizim yarınlarımız. Ne yazık ki çevremizde yakınlarımızda yüreklerinin çok güzel, çok temiz olduğunu bildiğimiz halde cezaevlerine düşen birçok tanıdığımız bulunmaktadır. Cezasını çekip dışarı çıkan bu canlarımız ne yazık ki iş istihdamı olmadığı ya da iş bulmakta çok zorlandığı ve elinden tutan, onu yönlendiren bir el uzanmadığı için kişi yeniden aynı hataları yapmak zorunda kalabiliyor. Gençlerimiz, işverene cezaevinden çıktığını söylediğinde kapılar yüzüne kapanıyor” dedi

Sözlerini sürdüren Pala, “Dernek olarak bu kardeşlerimize de el uzatıp gerek psiko-sosyal destek gerek iş istihdamı hususunda destek vermek istiyoruz. Bu kardeşlerimizi sosyal hayata kazandırarak üreten çalışan kazanan bireyler olarak hayatlarını idame ettirmeleri için gerekli desteği sunacağız ve her zaman yanlarında olacağız. Bu hizmetleri tek başımıza yapamayız. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, milli eğitim müdürlüğümüz, aile ve sosyal hizmetler müdürlüğümüz, halk eğitim merkezlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak onların desteğini alarak ilerlemeyi hedefliyoruz. Biliyorum ki saymış olduğum bu kurumlar bu güzel amaçlara ulaşmakta bize destek olacaklardır ve yanımızda olacaklardır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)