Son Dakika Haberler

Roman gençlere yönelik kültür ve sanat gezisi düzenlendi

Roman gençlere yönelik kültür ve sanat gezisi düzenlendi
Okunma : 2.697 views Yorum Yap

Milas Gençlik Merkezi, Milas’a bağlı Dibekdere Mahallesi’nde ikamet eden ve İzzet Özcan Ortaokulu’nda eğitim gören Roman gençler için unutulmaz bir kültür, sanat ve tarih dolu gezi programı düzenledi. 21 Kasım 2023 Salı günü gerçekleştirilen etkinlikte gençler, hem eğitici hem de keyifli anlar yaşadı.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen programlar arasında Yatağan Stratonikea Gezisi büyük ilgi gördü. Tarihi ve kültürel birikimlerini gençlere aktarmayı hedefleyen bu gezi, öğrencilerin gözleri önünde tarihle buluşma fırsatı sundu.

Ayrıca, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi tanıtım programı ile gençlerin sanat alanındaki potansiyellerini keşfetmeleri sağlandı. Sanatın büyüleyici dünyasına adım atmalarına olanak tanıyan bu etkinlik, gençlerin yeteneklerini geliştirmelerine destek oldu.

Gezi programının sonuncusu ise Kötekli Genç Ofisi Gençlik Merkezi Şenliği oldu. Burada gençler, bir araya gelerek keyifli zaman geçirme fırsatı buldular ve sosyal bağlarını kuvvetlendirdiler.

Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir düzenlenen gezi ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Milas Gençlik Merkezi olarak, gençlerin kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinlik, gençler arasında olumlu geri bildirimlerle karşılandı. Gençler, ülkemizin geleceğidir. Onların gelişimine katkıda bulunmak, ülkemizin geleceği için de önemlidir. Bu nedenle, gençlerimize yönelik etkinliklerimize devam edeceğiz.Özellikle şehir dışında yaşayan ve gençlik merkezi etkinliklerinden faydalanamayan okullardaki gençlere yönelik etkinliklerin önemi büyüktür. Bu gençler, şehirdeki gençlere göre daha dezavantajlı durumdadır. Bu nedenle, onlara yönelik etkinlikler düzenlenerek, onların sosyalleşme ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak önemlidir” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)